0722 21 66 22 :: office (a) welkins.eu

Sisteme de protectie la incendiu

Welkins este un producator de sisteme de evacuare fum si gaze fierbinti de tipul trape de fum pentru acoperis sau ferestre de desfumare si ventilare prin fatada – sisteme SHEV / RWA

SISTEME EVACUARE FUM

Trape desfumare prin acoperis sau fatada

Trape de evacuare fum si gaze fierbinti prin acoperis
(sisteme SHEV / RWA)

Trapele de evacuare fum (SHEV – Smoke and Heat Exhausting Ventilators) asa cum sunt denumite ele in general sunt echipamente cu actionare automata si manuala in vederea evacuarii fumului si a gazelor fierbinti in cazul unui incendiu. Scopul utilizarii trapelor de desfumare il reprezinta atat limitarea pagubelor umane si materiale cat si usurarea interventiei echipelor de pompieri in cazul unui incendiu. Domeniul de aplicare la trape fum: spatii comerciale de tipul hipermarket-urilor, mall-urilor, parcurilor logistice, halelor de productie, teatrelor, scolilor si asa mai departe.

Trape de fum

​In ceea ce priveste limintarea pagubelor umane sau salvarea de vieti omenesti, este bine stiut ca min. 90% dintre persoanele expuse unui incediu nu sunt afectate in mod direct de catre foc. De obicei victimele sufera din cauza gazelor toxice si a aerului fierbinte generate de catre incendiu. Aceste trape de fum (sisteme SHEV), ca si ferestrele pentru desfumare, asigura evacuarea eficienta a gazelor toxice care sunt inhalate de catre oameni in timpul incendiului si a aerului fierbinte care genereaza arsuri externe si interne in organismul uman.

actionare electrica a trapelor de fum

Din punct de vedere al limitarii pagubelor materiale, desfumararea urmareste pe de o parte pastrarea integritatii structurii cladirii prin evacuarea aerului fierbinte din cladirea incendiata, acest lucru conducand la pastrarea in interior a unei temperaturi cat mai scazute, care sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii. Prin acest lucru se urmareste limitarea sau eliminarea riscului de prabusire a cladirii pana in momentul aparitiei echipelor de interventie.

Pe de alta parte se urmareste si pastrarea integritatii marfurilor depozitate; este bine de stiut ca echipamentele si marfurile existente intr-o cladire incendiata nu sunt afectate doar de foc. Acestea se degradeaza si din cauza aerului fierbinte sau a compusilor chimici rezultati in urma arderii, acest lucru conducand la distrugerea acestor echipamente si marfuri. Pe de alta parte, aerul fierbinte dintr-o incapere incendiata, daca nu este eliminat prin trape de fum sau ferestre desfumare, poate sa conduca la auto-aprinderea marfurilor depozitate, chiar si a celor aflate la o distanta considerabila fata de sursa focului.

Asadar, se evidentiaza necesitatea implementarii sistemelor de desfumare SHEV cu scopul pastrarii integritatii structurii de rezistenta a cladirii si a integritatii marfurilor si a echipamentelor depozitate, pe o perioada cat mai lunga de timp pana la aparitia echipelor de pompieri in vederea stingerii incendiului.

Al treilea obiectiv al unor trape de fum si ventilatie il reprezinta facilitarea interventiei echipelor de pompieri in cazul unui incendiu. Este bine de stiut ca echipele de pompieri au nevoie de un mediu acceptabil pentru a reusi sa avanseze in interiorul cladirii incendiate. Daca aerul este prea fierbinte, acestia nu pot avansa pentru a-si desfasura activitatea.

Mai mult decat atat, fumul dens, negru care rezulta in urma arderii genereaza vizibilitate zero, asa incat echipa de interventie nu va putea inainta si localiza sursa focului, actiunea de stingere a incendiului producandu-se in acest caz la intamplare. Realizam astfel importanta montarii de trape de fum si a ferestrelor de desfumare Welkins.

actionare pneumatica a trapelor de fum

Sisteme pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti, ventilare si aport de aer proaspat pentru solutia desfumarii si a ventilarii in fatade (ferestre desfumare)

Pentru deschiderea si inchiderea automata a ferestrelor, va oferim solutii pentru aplicatii din cele mai diverse, care pot fi o alternativa viabila pentru trape de fum.

In functie de tipologia proiectului, putem alege dintr-o gama variata de sisteme, dezvoltate impreuna cu partenerul nostru, GEZE, pentru ventilare in caz de incendiu (sisteme RWA – Rauch und Wärmeabzugsanlagen), ventilarea zilnica sau aportul de aer proaspat.

Ferestre Desfumare Welkins

Instalate pe profile din aluminiu cu vitraj avand caracteristici diferite in functie de cerintele fiecarui proiect în parte, desfumarea / ventilarea in fatada este una eficienta, asigurand si un aspect placut solutiei de desfumare (sistem RWA).

Actionarile pentru ferestre desfumare creaza o atmosfera interioara sigura si benefica. Ele contribuie la siguranta si confortul cladirii dumneavoastra reducand consumul energetic si oferind o larga varietate de optiuni estetice.

In functie de specificul fiecarui proiect, putem alege motoare cu lant, cu tija sau cu brat retractabil. Pentru elementele de dimensiuni mari, solutiile de motoare cu incuiere si automatizarile destinate exclusiv incuierii asigura etanseitatea perimetrala la inchidere. In completarea solutiei de evacuare a fumului si gazelor fierbinti (RWA), va oferim si automatizarile necesare aportului de aer proaspat.

Indiferent de provocarile proiectului, consultanta de specialitate poate conduce la solutia ideala. Contactati echipa Welkins pentru montaj profesional trape de fum si gaze fierbinti sau ferestre desfumare prin fatada.

Pliant de prezentare cupole Safe Dome – by Welkins

Download & print

Suntem aici sa va ajutam

14 + 4 =

Date de contact

Str. Fabrica de Zahar, nr. 8A, Oras Racari,
Jud. Dambovita
0722.21.66.22
office (a) welkins.eu

This will close in 0 seconds